Flyrejse med baby? Det skal du huske

Flyrejse med baby? Her får du de uundværlige tips til turen..

Flyrejse med baby

Trommehvirvel.. Jeg tror aldrig jeg fået så mange private beskeder om noget før. Af forældre, der frygter flyveturene med en baby, og jeg forstår godt hvorfor! Inden vi tog afsted var jeg virkelig nervøs. Det fyldte helt enormt meget. Tænk nu hvis hun græder hele vejen til Thailand og vi tilmed er fanget i en metalkasse imens.

Vi har en flyrejse med baby til USA i 2013 i bagagen, som altså ikke gik vildt godt. Det husker jeg generelt som en ferie med grædende baby, jetlag og hold nu fast (et indbrud i vores byhus, mens vi var væk). Den barselsferie var naturligvis ikke den bedste, og deraf frygtede jeg også den med Nola.

Læs også:
Vi tog på ferie med baby til Thailand – Sådan gik det
Alt du skal vide: Få min pakkeliste til ferie med baby HER

MEN.. Jeg har nu samlet alle de bedste flyrejsetips, som jeg selvfølgelig håber I kan bruge, når man skal på en flyrejse med baby. Enten en kortere tur eller langdistanceflyvninger. Begge dele skal nok gå fint, hvis blot I er forberedte, så læs endelig med nedenfor.

Flyrejse med baby

Forberedelser inden flyrejse med baby:

Allerede når man bestiller flybilletterne, skal man tænke lidt taktisk. Både i forhold til afgang og ankomst samt om det er direkte eller med mellemlandinger. Så snart billetterne er købt kan man kontakte flyselskabet. Her man forklare at man har en baby med og bede om et bassinet, som babyer op til 6 måneder, og nogle gange endda 10 måneder, kan sove i undervejs. Det er en genial opfindelse og gør flyrejsen betydeligt mere overskuelig. Bemærk at det kun er en mulighed på længere flyveture.

Vi ringede til Qatar Airlines så snart billetterne var i hus og fik bekræftelse på den forreste række på alle fire flyveture. Vi fik ikke en bekræftigelse på bassinet, selvom vi ønskede det, men som regel, når du sidder på de forreste rækker, er du sikret det, da det er de eneste steder de kan hænge.

Vi havde en mellemlanding i Qatar. Vi fløj fra København kl. 22.30, hvilket passede med begge børn kunne sove. Vi landede i Qatar omkring kl. 05 tidligere morgen, hvor vi havde nogle timer inden den næste afgang mod Phuket. Vi ankom kl. 20 om aftenen i Thailand, og det passede glimrende med vi kunne sove til natten, da flyrejser ikke er den bedste form for søvn.

Morgenflyvninger duer simpelthen ikke for os, når vi har små børn og skal ud af døren på et bestemt tidspunkt. Det stresser mig endda, hvis jeg skal alene afsted.. Eftermiddage eller aften er klart at foretrække. Også i forhold til søvn på flyet. Hvis I har den mulighed, så overvej hvornår I rejser og hvornår I ankommer i forhold til tidsforskellen.

Mad til flyrejsen:

Hvad skal man pakke til en baby, når det gælder mad? Vi havde pakket 8 Allomin-brikker, som bare skal hældes op og derefter er drikkeklare. Det er seriøst guld værd, når det skal gå stærkt og man ikke magter at finde tempereret vand og hælde pulver op. Det gode er, at langt de fleste lufthavne tillader at tage dem med. Vi havde i hvert fald ingen problemer på rejsen i nogle af lufthavnene. Man skal blot huske at smide dem op i bakken i sikkerhedstjekket, så de kan se man har det med.

Husk dog, for en sikkerheds skyld, og hvis man ikke ammer, at have pulver med. Man kan altid købe eller få noget vand og få varmet i en mikrobølgeovn, når det virkelig brænder på. Både i lufthavnen og på flyet. Man kan også koge vandet inden afgang og hælde på flasker. Det kan holde sig lunt i flere timer – især hvis man har en lille termoholder, og så er det klar.

I forhold til grød og mos undlod vi det på flyveturen. Hun kunne sagtens undvære det i de i alt 18 timer på farten, men er babyen ældre tilbyder de både grød og mos på de lange flyvninger og ellers kan man have klemposer med i håndbagagen. I skal altså ikke frygte de tager tingene fra jer i lufthavnen. De er meget large, når man rejser med babyer. Man får som regel også lov til at hoppe alle køer over. Hver gang de så os, blev vi flyttet helt foran, hvorfor alt gik utroligt nemt og hurtigt.

Flyrejse med baby

Hvad skal man pakke i pusletasken til en flyrejse med baby?

Alt for meget, haha! EJ, sikke et cirkus. Vores var fyldt til randen + vi også fyldte de andre tasker med ting. Vi havde pakket: 8 stofbleer, 15 bleer, vådservietter, lidt aktivitetslegetøj, 4 sutteflasker (vi vaskede dem, når vi havde brugt alle), Allomin-brikker, modermælkserstatning, 5 sutter, 2 sæt skiftetøj, bæresele, tæppe, dyne, alcogel, bleposer, Olivy til babynumser samt en masse andet.

Jeg er af den overbevisning, at man hellere skal pakke for meget end for lidt. Man ved aldrig hvornår flyet er forsinket eller om der sker et eller andet. Så er det rart at have til flere dage for en sikkerheds skyld. De fleste flyselskaber har dog bleer og babygrej, men det er rarere at have sit eget.

Hvordan forbereder man baby og eventuelle andre børn på en lang rejse?

Ja, hvordan gør man lige det? En baby forstår jo ikke så meget, men vi forsøgte at gøre hverdagen så normal som muligt, så hun ikke mærkede til det. Tidlig aften smuttede vi ud i lufthavnen, hvilket passede med det tidspunkt hun normalt vil blive puttet på. Hun fik en lur i bæreselen (bemærk at security vil have baby ud, når man skal igennem sikkerhedstjek, så vent med at bruge den til man er helt igennem), og derefter fandt vi en klapvogn til låns, som mange lufthavne stiller til rådighed. Vi fandt både én i Københavns lufthavn og i lufthavnen i Doha (dog ikke i Phuket lufthavn). Derefter kørte det bare.

På selve flyet skal baby spændes fast sammen med moren eller faren. Man får en babysele, som skal spændes på sin egen, og der skal de sidde indtil man er i luften og sikkerhedsbælteskiltet er slået fra. Det er selvfølgelig lidt hårdt, hvis det falder sammen med en træt baby, som i vores tilfælde, men vi fik det til at fungere. Sørg ALTID for at have en flaske, eller brystet klar, til når man skal lette. Det kan nemlig nemt gå i de små babyører. Nola reagerede heldigvis ikke på det, men flasken var guld værd for at tage fokus fra de høje lyde og det nye sted.

Da vi kom i luften hængte flypersonalet vores bassinet op på væggen foran os, hvor vi kunne putte hende. Hun kun lige præcis ligge udstrakt i den, men hun er også lang. Det eneste problem var, at hver gang der var den mindste turbulens og skiltene blev slået til, skulle vi tage hende op og spænde hende fast til os. Det måtte vi gøre en del gange på de i alt fire flyvninger, hvilket jo vækkede hende næsten hver gang, hvor hun blev ked af det. Man kan ikke gøre så meget – det er reglerne, men overvej, hvis der er meget turbulens, at have baby sovende i dynen i skødet, så du ikke hele tiden skal flytte ham eller hende.

Flyrejse med baby

Hvad kan flyselskabet gøre?

Flyselskabet har meget fokus på babyer og små børn. I hvert fald hos Qatar Airlines. Vi kom først ind på flyet, vi fik tilbudt bleer og babymad flere gange og de kommer og snakker med baby og hjælper til, hvis baby bliver ked af det. De henter puder, tæpper, underholdning og jeg ved ikke hvad. De gjorde flyrejsen så meget nemmere.

Hvad gør man, når krisen indtræffer på flyet?

Det kan ske, at baby bliver utrøstelig af den ene eller anden grund. Det prøvede vi med Sylvester den gang i 2013. Det var på et indenrigsfly i USA, og der var ikke så meget at gøre. Folk er generelt meget forstående, men hvis de bliver sure på dig, er det deres problem. Forældrene gør hvad de kan, og jeg lover dig, at de synes det er en million gange hårdere end resten af flyet.

Vi var heldige dengang, at en steward kom os til undsætning og gik rundt med ham i flyet, hvilket stoppede gråden. Nola havde heldigvis ikke sådan et øjeblik. Hun pylrede kun pga. træthed, men får barnet nok, kan det virkelig hjælpe at gå rundt i gangene, så fokus bliver flyttet. Nogle gange er det træthed eller sult og andre gange bare indtryk. Det skal ikke afgøre om man kommer afsted. Næsten alle udfordringer kan løses, og jeg lover jer det er det værd, når man ankommer til destinationen.

En flyvetur med børn er aldrig afslappende. Især ikke med en baby. Man får som forældre ikke sovet og alt handler om praktiske ting, men jeg er så glad for vi turde forsøge os med en rejse igen. Oplevelsen var helt anderledes anden gang, hvilket selvfølgelig både skyldes bedre planlægning, en glad baby og at vi var markant roligere.

Har I prøvet jer med en flyrejse med baby? Hvordan gik det? Hvad er jeres bedste tip til flyrejse med baby?


PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments