Ferie med baby? Rejseguide til Phuket i Thailand

Ferie med baby? I tvivl om det er en super god idé? Så læs med her og få alle de gode og effektive tips!

Ferie med baby

Først og fremmest.. Jeg beklager ventetiden på min guide til Phuket. En ferie med baby er virkelig anbefalelsesværdig, men at skulle finde tiden til at lave en guide efterfølgende er derimod ikke nemt. Min erfaring siger mig, at rejseguides er dem, der tager allerlængst tid at lave. Man skal tage stilling til de bedste spisesteder, de bedste tips samt de billeder, der viser turen bedst.

Ferie med baby og en rejseguide til Phuket, Thailand

Mit mål er at inspirere jer til at rejse afsted. Ferie med baby er ikke så uoverskueligt, som det måske kan lyde. Så længe forventningerne er lave, og man ikke har skemalagt en masse aktiviteter, skal det hele nok gå.

Læs også:
Alt du skal vide: Få min pakkeliste til ferie med små børn HER
Doha guide: Min insider rejseguide til vidunderlige Qatar

Thailand, og i særdeleshed Phuket, er nemt at komme til, babyvenligt og man er som regel garanteret godt vejr – også selvom man tager afsted i lavsæsonen, som vi helt bevidst gjorde. Jeg foretrækker færre turister og daglige korte regnskyl, når man har små børn med. Desuden er der mange penge at spare, hvis man ligger en ferie med baby uden for højsæsonen.

Ferie med baby

Flyveturen:

Vi fløj med Qatar Airlines (læs også min guide til ALT du skal forberede og huske til en flyrejse med baby), som må være mit favorit flyselskab af dem alle. Vi kom af med 12.400 kr. for os alle fire. Nola kostede selvfølgelig ikke så meget, men jeg synes stadigvæk prisen var god. Vi mellemlandede i Doha, Qatar undervejs, og hver flyvetur var i omegnen af 6 til 7 timer, hvilket var til at overskue.

Vi havde lagt flyvetiderne, så de passede til vores familie, og således ankom vi kl. 20 om aften i Thailand tid. Vi kørte mod hotellet, som kun lå 15 minutter væk og kunne hoppe i seng nogle timer efter.

Ferie med baby

Her skal du bo:

Vi boede på JW Marriott Phuket Resort & Spa, som mine forældre har boet på ad flere omgange. Her havde vi en 3-værelses lejlighed med to badeværelser, køkken, stor stue, terrasse og masser af plads.

Det er ikke en forudsætning for at tage på ferie med baby, men det gør altså det hele en del nemmere. Især når man som os havde brug for mikrobølgeovn, kogeplader, elkedel og køleskab. Jeg vil overhovedet ikke kunne overskue rejsen, hvis vi alle var stuvet sammen på et lille hotelværelse uden de ting. Det giver en ro ikke at skulle møde op til morgenmad på bestemte tidspunkter. Vi lavede det hele i lejligheden og hentede blot brød, morgenkaffe og juice ved hotellets bager.

JW Marriott resortet er opbygget som en lille landsby. Ikke på ét tidspunkt føler man, at man bor på et hotel. Der er flere pools alt efter om man er til voksenpoolen eller har børn med. Der er adskillige restauranter, juicebarer, kaffesteder og andet godt.

Der er legeplads, børnerum, træningscenter inklusiv adskillige yogahold og andet godt hver dag samt verdens lækreste spa. Man mangler absolut ingenting, og vi kunne snildt bruge 14 dage der uden at blive trætte af omgivelserne. Det ligger lige ned til stranden og er ét af de lækreste steder, vi nogensinde har besøgt.

Det er tilmed ultra børnevenligt og på ingen måder proppet. Fordi det er så stort, vil man aldrig nogensinde kunne mærke, hvis det var fyldt.

Ferie med baby

Det skal du se:

Vores planer var selvfølgelig lettere begrænset af vi holdte ferie med baby, men lidt kom vi da ud. Den første uge bookede vi en chauffør og i uge 2 lejede mine forældre en bil.

Big Buddha i Phuket = Verdens fineste besøg hos den store buddha, som ligger på toppen af Nagakerd bjerget. Den er lavet af marmor og er virkelig imponerende. På turen derop møder man en del messende munke, som lever et helt andet liv end os andre. Udsigten er fantastisk med 360 graders udsyn udover hele Phuket. Bemærk at vejen derop er fyldt med mindre charmerende turisttiltag og at man skal have dækket sine knæ og skuldre ved indgang.

Chalong templet = Det smukkeste buddhistiske tempel, som man eventuelt kan tage i samme omgang som besøget hos Big Buddha. Her emmer af ro og kultur.

Central Festival Phuket = Jeg ved ikke om man kan betegne et indkøbscenter som et besøg værd, men er man på udkig efter shopping og afslapning, er det er altså værd at tage hen til. Især hvis man har brug for skygge og underholdning til børnene. Centret er kæmpe stort, og det kan være svært at nå hele vejen rundt.

Her er alt fra lækre food halls og restauranter til gode butikker, legepladser og verdens bedste biograf. I ved sådan én hvor man får en helt seng at ligge i og de løbende fylder drikkevarer og popcorn op.

Ferie med baby

Øhop = Nu kom vi ikke afsted den her gang, men langt de fleste havne tilbyder dagsture til mindre øer tæt på Phuket. Her kan man tilbringe sin dag inden man sen eftermiddag bliver sejlet hjem igen. Prøv dog så vidt muligt at undgå de mest turistede øer. Vi tog til Banana Island sidst, og det var fantastisk!

Kig forbi de andre hoteller = Blot fordi man bor ét sted, betyder det ikke man skal gå glip af alle de andre fine hoteller på øen. De fleste har åbent for alle, så man kan tage frokosten på nogle af de fineste af slagsen. Vi var både forbi flere Marriott resorts ligesom vi besøgte smukke COMO Point, hvor vi spiste frokost.

COMO Point ligger på en bakketop med én af de bedste udsigter på hele øen. Hvis jeg nogensinde skulle på en ferie uden børn igen, vil det her hotel nok ligge ret højt på listen af drømmesteder.

Billeje:

Mine forældre lejede en bil den sidste uge med plads til os alle. Det gav lidt flere muligheder i forhold til at udforske øen. Flere dage kørte vi bare en tur og endte der, hvor vejene nu første os hen. Det giver en anden frihed at kunne udforske øen på den måde. Phuket er så “lille”, at man kan komme hele vejen rundt på en 3 timer.

Ferie med baby

Her skal du spise:

Nu satte det selvfølgelig sin begrænsninger, da vi havde valgt at kaste os ud i en barselferie, men vi kom alligevel forbi et par steder udover vores eget hotel, som også bød på nogle fantastiske spiseoplevelser.

JJ’s Bar & Food = Et lokalt thaisted til ingen penge. Det har fået virkelig gode anmeldelser på TripAdvisor, og man forstår godt hvorfor. Vi kom af med ca. 500 kr. for fire voksne og et barn, og det var inklusiv masser af retter, desserter, cocktails og øl. JJ, der har stedet, går rundt og underholder gæsterne imens. Man får virkelig en autentisk oplevelse, og jeg vil gå så langt som at sige, at det er et must at besøge, hvis du kommer på de kanter.

COMO Point Yamu = Frokosten på ét af verdens mest luksuriøse hoteller var fuldstændig fantastisk. Det er selvfølgelig dyrere end mange andre steder i Thailand, men på ingen måder mere dyrt end i Danmark. Udsigten og stemningen var alene hele oplevelsen værd.

Ferie med baby

Savoy, Patong = Vi tog udelukkende til Patong for at spise de fantastiske hummere, som de laver med lige præcis det fyld man ønsker. Jeg hoppede på en smørbagt hummer med ost samt en masse thairetter. For ikke at tale om deres geniale cocktails. Det fungerer sådan, at man selv vælger hummeren, hvis man altså har lyst til det, og de derefter vejer den i forhold til prisen.

Baan Rim Pa Kalim = Stedet, vi også besøgte på vores sidste rejse til Phuket. Her får man noget af det bedste thaimad overhovedet. Det er dyrere end andre steder, ja, men man får til gengæld også lov til at nyde maden med udsigt udover hele bugten. Som alle andre steder i Thailand er det børnevenligt og servicen er i top.

Ferie med baby? Rejseguide til Phuket i Thailand 1

Økonomi og lommepenge:

Man kan selv afgøre hvor dyr ferien skal være. Man kan nemlig komme rigtig langt for sine penge i Thailand. Både i forhold til hotel og mad. Det kan ligeledes være en god idé at hæve lidt penge hjemmefra og veksle til Thai baht i lufthavnen. Der er hæveautomater flere steder, men det er dyrt, og det er ikke alle lokaler steder, hvor de er glade for VISA.

Alt i alt kan jeg kun anbefale jer at kaste jer ud i ferie med baby. Selvfølgelig er det ikke en afslappende daseferie, men det er en million gange nemmere end at være derhjemme. Alene dét at man har fri sammen som familie, er det værd. Så længe man ikke har de store planer og kan komme og gå som det passer én, kan det ikke gå galt.

Har I været på ferie med baby? Måske en såkaldt barselsferie? Hvor tog I hen? Hvordan gik det? Nogle gode ferietips til alle dem, der overvejer at tage afsted?

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

13 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments