Doha Guide: Min insiderguide til fantastiske Qatar

Doha guide

Hellere sent end aldrig. Er det ikke det man siger? Kort fortalt. Mine forældre bor i Qatar og har gjort det i snart fire år. Det betyder naturligvis, at de bor dernede det meste af året. De kommer heldigvis tit hjem, men vi besøger dem også gerne. Indtil nu er det kun blevet til et enkelt besøg, men jeg tænker vi skal tilbage en dag. Det skal vi altså.

I samme omgang kom jeg i tanke om jeg aldrig har delt en Doha guide herinde på bloggen. Det er ret ærgerligt, da Doha er et sted, som jeg forudser får mange flere besøgende de kommende år. Det er stadigvæk tilpas uopdaget og nyt.

Doha guide

En helt særlig Doha guide med hjælp fra en insider (min mor)

Jeg har ikke været i Dubai, og jeg forestiller mig det er blevet ret turistet gennem årene. Doha kan meget af det samme bortset fra der ikke rigtigt er det store turistpres endnu. Det er i høj grad expats og de folk, der besøger dem.

Turismen kommer dog lige så stille snigende, men indtil da, og hvis I overvejer en rejse engang i fremtiden, og gerne vil et sted hen, der stadigvæk er unikt, er Doha svaret. Et ekstra plus er den korte distance og ingen jetlag.. Psst.. Har du nogensinde læst min jetlag guide? Her deler jeg de bedste tricks til at undgå den forfærdelige jetlag fornemmelse.

Doha guide

Læs også:
Mit første besøg på Heartland Festival, som tog mig med storm

Min Doha guide bærer præg af de gode steder, jeg noterede i sin tid, og så har jeg simpelthen spurgt min mor om hun vil byde ind. Det vil hun heldigvis mere end gerne. Hun har jo sin daglige gang dernede, og ved hvor man får den bedste spiseoplevelse, kaffe, brunch samt hvad man skal se og lave.

Jeg håber I er klar til en rejseguide til en alternativ destination? En såkaldt Doha guide. Der er sikkert nogle af jer, der allerede har besøgt byen, og så må I meget gerne byde ind i kommentarfeltet. Jo flere anbefalinger des bedre.

Doha guide

Flyveturen

Qatar Airlines (læs også min guide til ALT du skal forberede og huske til en flyrejse med baby) flyver direkte til Doha. Det tager ca. 6,5 time. Det eneste minus kan være, at flyvebilletterne til netop Qatar kan være ret dyre. Hvis man eksempelvis skulle videre, som da vi var i Thailand i september, vil det være billigere, selvom det er samme fly, hvor vi endda fortsætter efter mellemlanding i Doha.

Derfor er det værd at tjekke andre flyselskaber med mellemlandinger eller lave den gode gamle Momondo søgning. Vi fløj i sin tid med Turkish Airlines, men det forlængede også turen gevaldigt, og det magter man ikke altid med små børn.

Her skal du bo

Doha flyder over med lækre hoteller. Jeg har svært ved at tro på der overhovedet findes nogle dårlige af slagsen. Det hele er så nyt og pænt, og selvom det måske ikke har sin charme, så får man luksus for pengene. Nu kan vi bo ved mine forældre, når vi er på besøg, men ellers vil jeg blot lave en Hotels.com søgning. Prøv så vidt muligt at undgå de travle perioder og feriedage, da priserne stiger.

Doha guide

Vejret

Vi besøgte Doha i december, og vejret var perfekt. Ca. 20-25 grader hver dag. Ligesom i Dubai er det for varmt mellem slut maj og september. Selv dem, der bor der, holder sige inde i aircondition. Jeg ved ikke med jer, men jeg foretrækker også varme, når det er koldt herhjemme. Mine forældre plejer også at ligge deres ferie i Danmark i de varmeste måneder i Qatar.

Her skal du spise

Gordon Ramsey (han har to restauranter på St. Regis hotellet)

CUT by Wolfgang Puck på Mondrian hotellet

Toro Toro

THE Pearl er der mange gode og prisvenlige steder

Megu og Nobu for Sushi

STK og Prime for bøf

Og så er der masser af libanesiske og arabiske spisesteder over alt i byen.

Det er dog ikke billigt at spise ude i Doha. Især alkohol er dyrt, da det i realiteten er no go i forhold til de muslimske traditioner. De fleste qatarer er ret loose omkring det, og derfor serverer især hotellerne alkohol til dem, der ønsker det. Forvent dog højere priser end i Danmark, når det gælder alkohol.

Doha guide

Her skal du drikke kaffe

Flat white

Masser af afternoon tesaloner overalt i byen

Bedste brunch

St. Regis

Four Seasons

Nobu

Her skal du shoppe

Souq (for glas, lamper, tørklæde og perler)

Guld Souq (hvor man kan få lavet de smykker man ønsker)

Villagio Mall (et mini Venedig med indendørs gondola ture)

Mall of Qatar

Festival City

Butikkerne på The Pearl

Doha guide

Her skal du på sightseeing

Souq

MIA – Museum of Islamic Art. Et helt fantastisk smukt museum og arkitektonisk perle.

National Museum of Qatar

Desert Dunebashing med 4 wheel drive biler og ATV’s

UNESCO fortet i den nordlige del af Doha

Doha guide

Kultur

Doha er et helt særligt sted. Folk er afslappede, men man skal huske at respektere deres kultur. Derfor er det ikke nødvendigvis velset at kysse eller holde i hånd i offentligheden. Ikke at jeg tror de vil påpege det, og de er trods alt blevet mere turistede de seneste år, men alligevel. På hotellerne og restauranter er det noget andet.

Derudover skal man huske på, at det er en meget ung by. Alt er nyt og bygget indenfor de sidste tyve år. Selv souqen er ny selvom den ser gammel ud. Der er altså ikke meget historie at hente, hvis det er det man er på udkig efter. Så hellere en tur til Rom. Til gengæld får man børnevenlige hoteller, godt vejr, få turister og masser af luksus.

Doha guide

Økonomi og lommepenge

Da Qatar er verdens rigeste land, er der ikke penge at spare hverken på shopping eller mad. Hvis man køber highstreet er det meget ala herhjemme, hvor de dyre designerbutikker derimod varierer i priser. Jeg mindes ikke vi shoppede det store, men til gengæld vægtede vi gode måltider og oplevelser højt.

Jeg håber I kunne bruge min Doha guide. Qatar er et meget anderledes land, men utrolig spændende. Alle qatarer er hjælpsomme og imødekommende, og de er stolte af deres lille land, som de værner om. Alt er pænt, rydeligt og behageligt. For ikke at tale om ultra børnevenligt.

Har I besøgt Doha? Eller måske overvejet det?

Fik du nogensinde læst min rejseguide til Phuket? Jeg giver dig tyve grunde til du skal overveje det til din næste ferie. Kan man andet, når man ser billederne?

Skriv en kommentar