5 bøger, jeg virkelig gerne vil læse

boeger

Jeg elsker at læse, men det er sjældent jeg tager mig tid til det, hvilket er drønærgerligt. Jeg er ellers meget bred i min smag og kan læse både chick lit, krimier og biografier. Èn af de genre, jeg især er blevet glad for på det seneste, er det jeg vil betegne som selvhjælpsbøger. Altså bøger, der formår at udfordre mig og som giver anledning til lidt (selv) reflektion.

Læs også:
40 uger efter: Bogen alle gravide bør læse
En oversigt over årets bedste bøger, finder du lige her

Forleden dag sad jeg endnu engang på Amazon og bogmærkede bøger. Det gør jeg faktisk rigtig tit, da man bare falder over andre og mere spændende titler end på de danske sites. Derfor tænkte jeg det kunne være hyggeligt at dele de 5 bøger, jeg har gemt i min kurv og meget gerne vil læse lige nu. Lad mig endelig vide, hvis I har læst nogle af dem eller kan anbefale andre jeg ikke kender?

Everything That Remains: A Memoir By The Minimalists = Flere af jer har måske set den populære dokumentar på Netflix, The Minimalists. Bogen tager udgangspunkt i Joshua Fields Millburns liv, og hvordan han havde et godt betalt job, masser af materialistiske luksusting, et ægteskab og, på papiret, alt hvad han havde drømt om. Problemet var bare, at han ikke var lykkelig eller tilfreds, og derfor gav han afkald på det hele. I dag lever han et simpelt liv uden (over) forbrug, hvor nærvær og tilstedeværelse er udgangspunktet for alt.

10 % Happier: How I Tamed the Voice in My Head, Reduced Stress Without Losing My Edge, and Found Self-Help That Actually Works – A True Story = En lidt lang titel, hvis du spørger mig, men indholdet tiltaler mig. Jeg opdagede bogen, mens jeg så The Minimalist dokumentaren, da forfatteren, Dan Harris, medvirkede og fortalte om sit forløb. Fra at være en anerkendt journalist i mellemøsten, der arbejdede under konstant pres, uden at lytte til kroppens signaler, til pludselig at få stress og angstanfald, mens han var på live TV. Dan Harris tog derfor på en rejse, hvor han udforskede meditation og andre metoder, som han til at starte med var meget mistænksom over for, men som endte med at forbedre hans livskvalitet.

Essential Zen Habits: Mastering the Art of Change = Det her er mere en metodisk bog, hvor man via nogle effektive redskaber og et 6-ugers program, kan lære at ændre de vaner, man gerne vil af med. Den tager også emner som livskriser og mindfulness op. Det er ikke en bog, der handler om at lave et hav af målsætninger. Derimod handler det om at komme i kontakt med hvem man er lige nu og her og selvaccept.

Chasing Slow = Vi har tendens til at løbe rigtig stærkt for at nå alt det som vi føler vi skal nå. Hurtigere, stærkere, bedre. Vi har sjældent tid til at nyde øjeblikket, fordi vi har nogle nye mål og planer, der skal nåes, så vi kan finde lykken rundt om hjørnet. Lyder det trættende? Det synes forfatteren, Erin Loechner, i hvert fald det var. Hun virkede til at have det hele, men alligevel følte hun sig tabt. Hun satte derfor bremsen i og begyndte at leve livet langsomt. Man følger hende igennem hendes mands alvorlige sygdom, da de mistede alt, personlige kriser og hvordan hun alligevel finder mening med det hele.

The Miracle Morning: The 6 Habits That Will Transform Your Life Before 8 AM = Èn bog, jeg har haft på listen i snart et år. Det er en bestseller, som utrolig mange mennesker lovpriser. Jeg kender det også fra mig selv. De morgener, hvor jeg står ekstra tidligt op, er også der, hvor jeg er mest produktiv. Jeg er mere fokuseret, mere energisk og mere motiveret. Alligevel kan det være svært at komme ud af fjerene. Bogen giver gode tips og indsigt i hvordan forskellige mennesker strukturerer deres dag for at opnå deres maksimale potentiale.


P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke, min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag samt Snapchat (danica_chloe), hvor I virkelig kommer tæt på.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments