GUIDE: 48 TIMER I FLENSBORG BY

Flensborg by

19553360_10154762909332666_587953420_n

Flensborg kunne et eller andet helt specielt. Jeg skulle lige have turen på afstand nogle dage, også fordi jeg har haft lidt rigeligt at se til siden vi kom hjem, men nu er jeg klar med en 48 timers Flensborg guide til jer.


48 TIMER I FLENSBORG BY: HER SKAL DU BO, SPISE OG GÅ RUNDT

Jeg havde aldrig været i Flensborg by før. Det længste jeg er kommet er til grænsehandlen, og det er jo synd, for byen har så meget andet at byde på. Har I været i Flensborg?

Lørdag kl. 10.40 = Jeg mødtes med de andre på hovedbanegården, da vi skulle til Flensborg med tog. Det tager i omegnen af tre timer og er en meget overskuelig tur, hvor man skifter tog i Fredericia.

Lørdag kl. 14.45 = Vi ankommer til Flensborg Station, hvor vi bliver mødt af Hanna, der viser os vej til hotellet som vi skal bo på. Flensborg er en lille by, hvor man kan gå til stort set det meste. Nu hvor vi kun har 48 timer i den skønne by, er det altså en god nyhed.

Lørdag kl. 15 = Velankommet til Hotel Hafen i Flensborg, der ligger helt nede ved havnen. Som i lige på den anden side af vejen. Jeg får nøglen til mit værelse, som nok nærmere er en lejlighed. Hotel Hafen har nemlig ultra store hotelværelser, og nogle endda med spiseområde og køkken. Jeg finder mig hurtigt til rette i det flotte værelse, beundrer udsigten fra skrivebordet udover vandet og slapper af i sengen i 5 minutter inden vi skal mødes i receptionen.

LÆS OGSÅ: MINE BEDSTE TIPS TIL MALLORCA I MIN MALLORCA GUIDE

Lørdag kl. 15.15 = Vi nyder en frokost i det fine loungeområde, hvorefter vi begiver os ud på tur i Flensborg by. Vi bliver anbefalet at starte med at gå op ad Oluf Samson Gang, der er den hyggeligste gade med farverige historiske huse. Fun fact: Indtil for et par år siden var det Flensborgs svar på Red Light District. I dag er det især hjem for kunstnere og familier.

Vi går længere op mod Rote Strasse, der er Flensborgs 1,8 km. lange strøg fyldt med spisesteder, butikker og små unikabutikker.

Flensborg by

Lørdag kl. 17 = Efter et par timers gåtur er vi tilbage på Hotel Hafen, hvor vi alle bestiller en Flensburger øl. Der er intet som en lys hvedeøl, når man er lidt træt sidst på dagen. Vi får tiden til at gå med snakke, og før vi ved det er kl. 19 og vi skal til og afsted mod restauranten.

Lørdag kl. 19.30 = Vi ankommer til Restaurant Marienhölzung, der ligger afsiddes ude i skoven, men ikke mere end fem minutter væk i Taxa fra hotellet. Det er en fuldstændig fantastisk location til en michelinværdig restaurant. Vi får løbende serveret små anretninger til deling, og jeg tror faktisk vi ender med at komme igennem 8 retter på lidt over fire timer. Alle retterne er selvfølgelig fulgt op af gode vine. Hvis I kommer på de kanter, så husk at bogmærke stedet.

Lørdag kl. 00.15 = ZZZZZZZZZZZ…..

Søndag kl. 09.00 = Mit vækkeur ringer og jeg tager mig et hurtigt bad inden vi kl. 10 mødes til den store morgenmadsbuffet. Det kan godt være det bare er mig, men jeg vurderer ofte et hotel udfra deres morgenmad. Det er bare SÅ vigtigt. Heldigvis indeholder den alt det man kan drømme om + mere til.

Søndag kl. 10.30 = Vi mødes med vores Flensborg guide, Henrik, der har afsat et par timer til at vise os Flensborg by. Henrik er en herlig mand med en masse gode historier, og de to timer flyver afsted. Jeg elsker også alt kulturelt og føler jeg får en meget bedre fornemmelse for Flensborg, som på mange tidspunkter i løbet af de sidste 1000 år også har betydet en hel del for dansk historie.

Efter nogle timer gennem byen slutter vi af ved Flensborg Hafen, lige overfor hotellet, hvor vi alle nyder en ”Fischbrötchen” på Ben’s Fischhütte. Jeg får fiskefrikadeller i min, og det smagte så skønt. Prisen? Kun 3 euro.

Søndag kl. 14 = Tilbage på hotellet, hvor vi alle samles i Katrines lejlighed. Herfra arbejder vi nogle timer inden den står på mere hygge i Flensborg.

Søndag kl. 16.30 = Vi lukker computeren i og går om på den anden side af vandet, hvor vi sætter os ind på en hyggelig café. De andre nyder en kold øl, mens jeg vælger et glas Riesling, som er én af min favorit vine.

Flensborg by

Søndag kl. 19.30 = Efter vi får taget lidt billeder nede ved havnen har vi bord på hotellets restaurant, Columbus, der er en traditionsrig bistrorestaurant. Vi spiser os gennem 3 retter med dertilhørende cocktails og vine, og kl. 23 kan vi trille op på værelserne.

Søndag kl. 23 = Vi går alle op på vores respektive værelser, og jeg lægger mig lidt i sengen, mens jeg spiser Twix og ser TV.

Søndag kl. 00 = ZZZZZZZ….

Mandag kl. 09.45 = Vi mødes til endnu en morgenbuffet i restauranten og nyder det alt, hvad vi kan. Det bliver også til en ekstra tallerken og kop kaffe.

Mandag kl. 10.30 = Jeg skynder mig op på værelset og pakker mine ting inden jeg skal have en halv times luksusmassage i hotellets wellnessområde. Mine skuldre sænker sig igen og vi checker ud af Hotel Hafen langt mere afslappede end vi kom.

Mandag kl. 14.30 = Efter en sidste tur rundt i byen sætter vi kurs mod togstationen og København.

Flensborg er en skøn weekenddestination og perfekt for både par, familier og vennegrupper. Det tager ikke mere end tre timer fra København og kortere fra Jylland. Priserne er lave i forhold til dansk standard, og det er altså muligt at spise ude og bo lækkert til en del mindre end vi er vant til herhjemme.

Man skal dog huske at have lidt Euro med, da mange tyske spisesteder og butikker ikke tager Dankort. Om søndagen holder mange af stederne Tyskland tilmed lukket, så husk også lige det i planlægningen.

Andre, der har været i Flensborg by? Hvad kan I anbefale derfra?


P.S Husk også at følge med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments