“KUN” 13 timers flyvetur med en på halvandet #nemt

Danica Chloe

Velankommet til Thailand. Her er varmt, selvom vi er rejst midt i regnsæsonen. Vi har dog aldrig prøvet andet, og regnsæsonen passer godt til vores børn, da det sænker temperaturerne og giver overskyede dage.

Men hey, vi er hernede, og det betyder jo at vi klarede den lange flyvetur. Jeg havde heller ikke forventet andet, men jeg håbede selvfølgelig på den gik godt. Jeg er altid nervøs op til en rejse. En ting er, at vi har et lille barn med. En anden ting er, at jeg har flyskræk. Jeg har ret godt styr på det, og jeg hyperventilerer ikke længere, når vi skal lette, men mentalt foregår der ret meget op til.

Jeg sover enormt dårligt og er bange. At få børn har dog fået mig til at “mande” mig op og virke cool, og det hjælper faktisk. Sløvende piller er i hvert fald ikke en mulighed længere, når jeg har ansvaret for mine børn.

Danica Chloe

“Gik det så godt??”. Hmmm.. Nej, det gjorde det desværre ikke. Der var gode øjeblikke, men også ulykkelige stunder. Når det var allerværst, var Nola utrøstelig, og det ramte mig lige i morhjertet. Tanker som om det overhovedet var for børnenes skyld vi nu sad i et fly, ramte mig flere gange. Men når hun var glad var hun til gengæld super glad. Og jeg nåede at se 40 minutters film på 13 timer.. Og så sov vi 3 timer sammenlagt. Det var lidt noget andet før man fik børn..

Jeg vidste godt det ikke vil blive afslappende. Som i overhovedet ikke. Samtidigt havde jeg forberedt mig med udgangspunkt i jeres gode tips, men når hun bliver overtræt, kan vi intet stille op. Vi var uheldige med det første fly, der var overfyldt og havde masser af turbulens. Og på fly nummer to, var hun så træt, at vi ikke rigtigt kunne gøre noget rigtigt. Jeg er med på man ikke skal forvente noget godt, men derfor håbede jeg naivt på det bedste. Måske var den natflyver ikke så god en idé alligevel?

Jeg er stadigvæk ikke bange for de lange ture. Ikke at jeg modvilligt hapser sådan en foreløbigt igen (udover, når vi skal hjem), men det er ikke umuligt. Rasmus derimod siger han ikke gider mere før hun er tre år, men HEY! Vi er i Thailand, og det kan også noget.

Danica Chloe

Det erfarede vi undervejs:

1. En klapvogn man kan tage helt med op i kabinen, er guld værd. Det kan den her (modtaget i gave/reklame). Vi har førhen altid fået sendt vores i airshell, men efter vores Stokke Trailz blevet smadret på vej hjem fra Rom, vidste vi at det ikke gik længere. Udover det selvfølgelig er meget nemmere at komme rundt i lufthavnen (og endda helt op til flyet), betyder det også mindre bagage. Vi bruger den også alle steder hernede, og det fungerer super godt.

2. En kuffert, der kan laves om til en seng, er måske ikke en nødvendighed, men alligevel genial, når de små er med. Et ekstra plus var, at Sylvester kunne køre på den i lufthavnen, da den også fungerer som transportmiddel.

3. Husk for guds skyld snacks. Mange af dem! Og Allomin 2 brikker.

4. Bed flypersonalet om underholdning. De har som regel nogle små ting til børnene. I vores tilfælde kom de med bamser og tasker med underholdende opgaver i.

5. Book pladser hjemmefra i god tid, hvis du kan. På fly nr. to endte vi af samme grund på nogle bedre sæder med mere plads og masser af ekstra tomme sæder. Alle dem, der ikke havde gjort det, endte bagerst i flyet, hvor der var propfyldt.

6. Bestil børnemad hjemmefra, når du samtidigt booker dine pladser. Det kan man i hvert fald med Qatar Airlines, og det betød Sylvester fik en børnemenu og Rasmus og jeg vegetarmenuerne.

7. Bliv gode venner med flypersonalet. De var simpelthen så opmærksomme og kom med ekstra mad, juice og gaver, når det var allermest kritisk.

8. Man kan lige så godt affinde sig med situationen. Der er jo ikke rigtig så meget at gøre. Accepter det og forsøg at finde en løsning. Vi fik i hvert fald gået flyet rundt tusinde gange. Hvad end der gjorde hende glad, var løsningen for os.

9. Den her klistermappe, som flere af jer tippede os om, var nok det største hit på rejsen herned. Hun kan jo sidde med det i mere end to minutter, og det er stort.

10. Download en masse underholdning offline fra Netflix eller hvad tjeneste man nu bruger. Der er som regel film og serier på flyveren, men når barnet har sine favoritter, er det rart at have med.

11. Tæppe, skiftetøj og uldsokker var en glimrende idé. Der blev alt for koldt i flyet, og jeg var så glad for Nola var pakket ordentligt ind. Faktisk vil jeg ønske jeg selv havde haft uldsokker på.

Jeg har helt sikkert glemt en hel del. De mange timer står lidt tåget for mig. I dag var alt godt igen. Nola sov 14 timer, og vi andre fulgte med. Jeg tror det kan betegnes som en af mine bedste nætter siden hun blev født. I kender det måske selv? En kæmpe hotelseng med en perfekt temperatur, knitrende dyner, masser af puder og et totalt mørkt lokale. Det var skønt!

Har I haft succes med at flyve med små børn? Hvad gjorde forskellen? Og hvis ikke det var “sjovt”, vil I så dele de beretninger, man måske kunne grine af i dag? Der var en skøn kvinde, der delte en sjov beretning på det her billede, og sjældent har jeg grint så meget! Det skete trods alt ikke for os ?
Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

7 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments