AARHUS GUIDE: 24 Skønne Ting, Du Kan Lave I Aarhus (opdateret 2020)

.

Aarhus guide

Aarhus guide og en masse skønne ting, du kan lave i smilets by

Har jeg nogensinde fortalt jer, at jeg er fra Aarhus? De fleste af jer ved det måske, men der er kommet en del nye læsere til det sidste år, så vi tager lige en hurtig gennemgang.

Jeg er født i Dublin og boede det første år af mit liv i Italien. Siden jeg var 1 år har jeg boet i en by 10 km. udenfor Aarhus, og har derfor altid anset mig som Aarhusianer.

Indtil jeg var 27 år havde jeg min daglige gang i selvsamme by. Vi boede i byen, arbejdede i byen og brugte dens tilbud. Det skal dog heller ikke være nogen hemmelighed, at én af grundene til vi flyttede i 2014, var fordi vi kedede os. Aarhus var kedelig. I hvert fald, når man havde boet der i så mange år.

Aarhus guide og mine bedste tips til smilets by

Det gode er, at der er sket SÅ ufatteligt meget på de seks år vi ikke har boet der. Aldrig har byen været bedre. Det flyder over med nye spændende spisesteder, gode kaffebarer, kultur og lækre offentlige faciliteter.

LÆS OGSÅ:

SÅDAN MINIMERER DU JETLAG VED HJÆLP AF DISSE 7 GODE TIPS

Jeg nyder tilmed byen meget mere efter vi kun besøger den et par gange årligt. Hver gang falder jeg over et nyt sted, som jeg bliver hovedkuls forelsket i. Denne gang var ingen undtagelse.

Aarhus guide: Miniferie i Aarhus og gode anbefalinger

I dag vil jeg derfor dele en lille Aarhus guide. Den tager selvfølgelig udgangspunkt i vores miniferie i sidste uge. Aarhus byder på MEGET mere end nedenstående, men mere om det en anden gang.

Jeg kunne forestille mig det ikke er sidste gang, at jeg deler gode tips til smilets by. Er I klar til min lille Aarhus guide?

Aarhus guide

Her skal du spise:

Kj Minh = Det var faktisk min veninde, der introducerede mig til det her sted. Og jeg var svært begejstret. Det er moderne vietnamesisk mad til gode priser. Jeg bestilte friskpresset limejuice, vietnamesiske ruller samt gurkemejepandekage med bl.a. rejer, grøntsager, plukkede mynte og hjemmerørt østerssauce

Aarhus Street Food = Man kan ikke bo i Aarhus, eller have besøgt byen, uden at være stødt på Street Food ved Rutebilsstationen. Der er som sådan ikke noget nyt i det koncept, men der hvor det adskiller sig, i forhold til Copenhagen Street Food, er priserne. De er faktiske rimelige og maden er god. Tilmed er de endnu ikke ramt af turisme på samme niveau som i København, og man kan derfor komme vidt omkring madmæssigt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Jeg var især fan af Pita-stedet (pita med falafel til 50 kr.) og det Mexicanske køkken.

Retour Steak = Retour Steak er et af mine favorit steder i København, og de har langt om længe åbnet i Aarhus. Favoritten er helt klar den rørte tatar eller de gode fiskeretter. I sin tid havde de en hummer med bearnaise på menuen. Den drømmer jeg altså stadigvæk om.

VACA = Skøn mexicansk take-away mad til exceptionel gode priser. De har et hav af gode retter, og det er oplagt mad at deles om. Især deres burritos, de sprøde tortilla chips og de velsmagende tacos er jeg fan af. Husk at komme i god tid. Der kan godt være kø.

Langhoff og Juul = Selvfølgelig skal det her sted med i min Aarhus Guide. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg efterhånden har spist eller drukket kaffe her, men det er en del. Jeg tror aldrig jeg har mødt nogen, der ikke elskede Langhoff og Juul. Om det er til morgenmad, kaffedrikning, frokost eller aftensmad. De har nemlig åbent hele dagen, så man altid kan komme til. Især deres håndmader og salat med koldrøget laks kan anbefales.

Jumbo = Jumbo har styr på deres bagværk, og laver en genial morgenmad. Og kaffe for den sags skyld. Her skal du bare forbi.

God mad, små perler og steder du bare MÅ besøge via min Aarhus guide

F-Høj = Den populære restaurant Frederikshøjs lillebror. Her er du garanteret velsmagende smørrebrød med et twist. Når vejret er til det, kan jeg anbefale at nyde det hele udenfor. F-Høj ligger nemlig lige op ad Åen, men på den gode side, hvor der ikke er så mange mennesker.

Restaurant V = Ingen Aarhus tur uden et besøg på Restaurant V. Restauranten ligger placeret i Comwell Aarhus, som vi jo elsker og altid bor på, og er virkelig undervurderet. Vi var forbi til 3-retter og det var fantastisk.

Udover priserne er gode, får man virkelig serveret lokal mad. Man spiser østjysk langt hen ad vejen. Der bliver kræset om ingredienserne, der alle resulterer i store gastronomiske oplevelser. Husk at læse min fulde anmeldelse her.

Juliette = Juliette er placeret i Jægergårdsgade og er et brasserie udover det sædvanlige. Maden er franskinspireret og virkelig god. Det er et sted, jeg altid gerne vil tilbage til. Husk også at besøge den hyggelige baggård, der ligger lidt gemt væk. Som de fleste andre steder i Aarhus er priserne rimelige.

FIKA = Den skønneste (sunde) perle, hvor du altid kan få gode salater, lækre sandwiches, nærende kager eller friskpresset juice. FIKA er populært og man forstår godt hvorfor. Det kan være en god idé at booke bord, hvis du vil være garanteret plads.

Det er nemlig ikke altid man kan få bord, og især ikke hvis man er flere end to. Til gengæld kan du altid tage det med som take-away. Vi var også forbi sidste sommer, og det kom der den her anmeldelse ud af, som mange af jer søger frem hver dag.

Aarhus guide

Her skal du drikke din kaffe:

La Cabra = La Cabra er et skønt kaffested med virkelig god kaffe. Altså sådan udover det sædvanlige god. Jeg forstår godt, hvorfor det tiltrækker så mange Aarhusianere. Hvis det er godt vejr, kan du tage kaffen to-go eller sætte dig udenfor i det gode vejr. La Cabra ligger nemlig i en af Aarhus’ hyggeligste gader.

Kaffe hos Aarhus Street Food = Ja, vi var meget forbi Street Food i sidste uge… Og selvfølgelig skulle jeg også prøve deres kaffe. Det blev til en iskaffe lavet på havremælk. De tog ikke engang ekstra penge for havremælken, som de fleste steder ellers gør, og kaffen var god!

Kjærs Kaffebar = En hyggelig kaffebar lige overfor Rutebilsstationen. Her kan du få god kaffe, te og hjemmebagte boller med ost. Det er virkelig en af de bedste kaffebarer i Aarhus. Det eneste minus er det manglende toilet, men det kan man bare planlægge sig ud af.

Street Coffee = Et af Aarhus’ mest kendte kaffesteder og man forstår godt hvorfor. Det er lokalt og godt, og har været i Aarhus så længe jeg kan huske. Efterhånden ligger de også hele fire steder i byen. Her er man altid garanteret en god kop kaffe.

RS28 Kaffe = En hyggelig kaffebar, som før husede Sigfreds Kaffebar. Forvent mange mennesker, så tag den evt. to go.

Her skal du også forbi (jf. min Aarhus guide):

Dok1 = Det her sted er magisk, og det vil de fleste Aarhusianere med børn nok kunne bekræfte. Jeg forstår godt, at det har vundet så mange priser. Det er et sandt paradis. Dok1 er navnet på det kulturhus, som bl.a. huser Aarhus Hovedbibliotek samt borgerservice. Men det er MEGET mere end det.

Der er en million gode legepladser, en fantastisk udsigt udover Aarhus Havn, masser af aktiviteter for både store og små og et lille spisested, der serverer god mad og kaffe. Sylvester var helt oppe at køre, og vi tilbragte mange timer i det fine kulturhus.

Cykeltur ud til Moesgaard Strand = Her kom jeg meget, da jeg boede i byen. Både i skoven, men også helt ude ved Moesgaard Strand, der er en af de hyggeligste i Aarhus. Har du cykel, så tag turen derud på to hjul. Det er virkelig hyggeligt at suse igennem skoven og de høje træer.

ARoS = Ingen Aarhus guide uden at nævne ARoS. Det er virkelig et af Danmarks bedste kunstmuseums. Jeg kan huske dengang jeg havde årskort dertil, og vi brugte det helt ufattelig meget. Højdepunktet er selvfølgelig regnbuen med udsigt udover byen. Har I besøgt ARoS?

Aarhus Ø = Aarhus’ nyeste bydel, der konstant er i udvikling. Der kommer til at ske store ting og sager de næste par år, tror jeg. Og så er det bare rart med en gåtur derude i modsætning til byens larm og mange mennesker.

Gåtur i Risskov = Jeg er selvfølgelig præget af jeg har boet i Risskov i flere år, og derfor har brugt skoven meget. Men den kan altså bare et eller andet helt specielt. Her er ro og masser af små stier, der fører dig dybere ind i skoven. Derudover er den velegnet til udendørstræning + man altid kan toppe turen med en badetur på Den Permanente, når vejret er godt.

Væksthusene i Botanisk Have = I de smukke væksthuse kan du opleve planter fra hele verden, imens du nyder maden fra caféen. Det er en oplevelse værd.

Den uendelige bro = Et kunstværk, som har fået lov til at blive der permanent. Den cirkelformede bro af træ løber fra strandkanten ved Varna og ud i Aarhus Bugten og er tilgængelig fra april til oktober.

Mindeparken = En smuk park i det ydre Aarhus med udsigt udover havet. Kombiner det evt. med en tur forbi Marselisborg Slot.

Møllestien = Aarhus’ mest instavenlige gade. Her skal du helt sikkert gå en tur, alt imens du nyder den smukke gamle gader, der leder tankerne hen på en svunden tid.

Jeg håber I kan bruge min Aarhus Guide, og del endelig flere tips, hvis I ligger inde med dem. Så tilføjer jeg dem til guiden. 

PSST… Jeg er meget aktiv på andre sociale kanaler, hvis du er til små glimt fra familielivet på Islands Brygge med min mand og to børn?

Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små personlige hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. Husk endelig også lytte til mit podcast GÅSEHUD, hvor jeg deler uhyggelige historier om det overnaturlige

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments