Overlevelseskittet til den Nybagte Mor

huskeliste til baby

Nu har jeg været nogens mor i snart 6 uger.. Selvom det jo i realiteten kun er lidt længere end en god sommerferie i folkeren, føles det allerede som flere år. Jeg er endda andengangsmor, men fordi det er en del år siden, jeg har været igennem det sidst, har jeg allerede gjort mig mange erfaringer i forhold til den klassiske huskeliste til baby.

I spørger rigtig meget ind til de ting vi har anskaffet os. Hvad er godt, hvad dur ikke og hvad kan vi ikke leve uden? Hvordan sammensætter man den bedste huskeliste til baby? Det fik mig til at kaste mig ud i det her indlæg, da jeg allerede kan skrive en bog om alle de ting vi har lært selvom det er anden gang. Det er ikke fordi man kan eller skal forberede sig 100 % inden baby kommer, men hvis mine betragtninger kan hjælpe bare én af jer derude, er jeg glad.

LÆS OGSÅ:
Min fødselsberetning med Nola, hvor alt gik galt
50 babynavne jeg er pjattet med og som vi overvejede
Skal du på en flyrejse med baby? Få de geniale tips til rejsen her

Derfor får I hermed mit take på et overlevelseskit til den nybagte mor. En komplet huskeliste til baby om man vil. Og det er sådan set ligegyldigt om det er første, anden eller femte gang, du skal igennem det.

huskeliste til baby

Huskeliste til baby: Hvad har vi været mest glade for?

Jeg ved ikke helt hvor jeg skal starte, da der trods alt er en del ting jeg har været MEGET glad for. Derfor får I bare listen, og så må I endelig spørge ind, hvis I har spørgsmål.

Najell Sleep Carrier, der fungerer som en lift til barnevognen, men også har en masse andre smarte funktioner. Heriblandt kan man slå det ud til et legetæppe, når man er på farten eller bruge den som en babynest. Jeg forstår godt folk rundt omkring er begyndt at gå efter Najells variant i stedet for de traditionelle lifter.

Bibs sutter. Vi anskaffede os flere smarte anatomiske sutter, men det viste sig at Nola kun vil have de klassiske. Heldigvis havde jeg nogle liggende, da jeg ikke kunne stå for dem i pastelfarver. En ekstra bonus er, at de er billige. Vi bruger størrelse 1, men rykker nok snart op i størrelse 2.

Mara Mea barnevogns-organiser, som man kan koble på sin barnevogn. På den måde har man altid de vigtigste ting ved hånden. Jeg tror faktisk det er den, jeg har fået flest spørgsmål til, når jeg har vist barnevognen frem (se den in action her). Den er altså også hulens smart og fuldstændig uundværlig herhjemme.

Huskeliste til baby, som du får her

Kortærmede bodyer i rib (især den her fra Wheat og den her i uld/silke fra Joha). Vejret har jo været så godt, at vi har kun nøjes med lidt tøj, og der er kortærmede bodyer i rib bare bedst. Jeg vasker dem hele tiden, så vi kan bruge de her to mest muligt inden hun vokser ud af dem. De er ultra behagelige, har masser af stretch og er nemme at få over over hovedet.

Stofbleer fra Petit By Sofie Schnoor. Ud af alle de stofbleer vi har anskaffet os, har vi helt klart været mest glade for dem fra Petit By Sofie Schnoor. De er bløde, holder formen godt og er ekstra store, så man kan bruge dem til mange ting. Jeg overvejer faktisk at anskaffe mig flere, da vi altid bruger dem først.

Libero Touch Bleer. Jeg kan simpelthen ikke huske, hvad vi brugte til Sylvester, da han var helt lille, men til Nola har vi fra dag 1 brugt Libero Touch. De er FANTASTISKE! Vi har endnu ikke prøvet, at de ikke holdte tæt, og så er de udstyret med en smart streg, så man altid kan se om der er gevinst uden at kigge i bleen. Det er altså smart!

Mangler du en god huskeliste til baby?

Olivy Baby Care creme til bleskift. Seriøst! Det her er cremen, der sørger for at babynumser aldrig bliver røde eller sarte. Vores rutine er noget ala; Gør to store vatrondeller våde og fjern alt. Påfør derefter Olivy på en vatrondel og lad dernæst numsen lufttørre. Nola har, 7-9-13, aldrig haft røde plamager eller tyndslidt hud.

Andre ting vi har været mægtige glade for og bruger dagligt; verdens bedste pusletaske fra Konges Sløjd, Stokke Trailz barnevogn, som vi elsker og bruger hver dag til ture, handsker fra Joha, så hun ikke kradser sig til blods om natten, Evomove Nomi højstol til når man lige skal bruge sine hænder eller spise, de fire Tryk & Glad bøger, D-dråber med mælkesyrebakterier fra Duolac, som ikke giver ondt i maven, men nærmere det modsatte, de bedste sutteflasker fra Philips Avent Natural, som modvirker mavekneb og kan bruges samtidigt med amning, Stokke Flexibath med dertilhørende badestol, Lansinoh brystbeskyttende creme, de mest behagelige og naturlige efterfødselsbind fra Natracare + Carriwell hospitalstrusser – begge dele uundværligt lige efter fødslen, så sørg for at have det på lager.

huskeliste til baby

Huskeliste til baby: Hvilke tre ting kan vi ikke leve uden?

Alle ovenstående ting har vi elsket og brugt rigtig meget, men der er alligevel tre ting som vi ikke kune leve uden. Slyngevuggen har været vores redning i forhold til søvn. Hun sover næsten alle sine lure om dagen i den, med mindre hun ligger på mig, og finder enormt meget tryghed ved at ligge der.

Læs også:
Alt du skal vide: Få min pakkeliste til ferie med baby HER
Uld til baby? Hvornår og hvorfor? Få min uldguide her
10 tegn på fødslen er ved at nærme sig

Jeg anbefaler den til alle, da det aflaster de trætte arme og er med til at holde barnet i en god søvn, da man blot kan vugge dem blidt. Jeg ved også, at mange forældre med kolikbørn sværger til den.

huskeliste til baby

Derudover kan vi ikke leve uden vores babynest fra Born Copenhagen. Nola sover i sin babynest mellem os hver nat. Jeg har ikke lyst til at ligge hende i sengen uden en beskyttende kant, da jeg er panisk angst for vuggedød. Det giver lidt mere ro til os forældre og Nola elsker den. Vi bruger den også rundt omkring i lejligheden, når vi lige skal lave noget i to minutter. Psst.. Hvis I godt kunne tænke jer en tilsvarende babynest som på ovenstående billede, udlodder jeg lige nu én magen til min ovre på min Instagram. I deltager nemt i konkurrencen HER. Vinderen findes i morgen.

Sidst men ikke mindst har min elektriske brystpumpe reddet mig. Jeg pumper jo ud flere gange dagligt, og der er det bare tusinde gange nemmere med en elektronisk af slagsen. Jeg har endda en dobbeltpumpe, så jeg sparer tid og får alt mælken ud. Det bedste af det hele er, at jeg fandt den til en latterlig god pris. De kan ellers godt være dyre.

huskeliste til baby

Huskeliste til baby: Hvad har vi slet ikke brugt?

Listen er faktisk ikke så lang, men der er da ting vi ikke har haft gavn af. Heriblandt de mange heldragter, bluser, sokker, vores babyalarm (hun sover altid i nærheden af os), bæresele, legetøj, alt det pæne tilbehør, dyne, milestone kort, strækvikle og hendes seng. Jeg satser dog på flere af tingene kommer i brug, når hun bliver ældre.

Huskeliste til baby: Hvad vil vi gøre anderledes en anden gang?

Vi vil nok vente med at købe det meste tøj til hun var kommet ud. Det er ikke engang fordi vi har købt meget, men vi kunne sagtens have nøjes med bodyer, da det har været så forbandet varmt. Der er derfor meget tøj vi aldrig har fået i brug, og det er jo ærgerligt. Jeg græder nærmest lidt hver gang hun vokser ud af noget, haha.

Ydermere vil jeg vente med alle pyntetingene. Uro til over sengen, rangler, farverigt legetøj, nusseklude, bamser og hvad der ellers findes i den favre verden af pæne babysager. Det er meget hyggeligt at købe, men som regel får man det alligevel i barselsgave og babyen er ligeglad. Spar eventuelt pengene og brug det på noget udstyr, der faktisk gør en forskel i en travl hverdag.

Wauw, det blev et lidt længere indlæg end først antaget, men jeg har også bare meget på hjertet, når det kommer til de ting. Dermed ikke sagt, at det er vejen frem for alle. Jeg kender både folk, der bruger mange flere ting, men også folk, der bruger en brøkdel af ovenstående. Så længe man tilpasser det barnet og gør, hvad man finder bedst for sin familie. Nu vil jeg vende tilbage til min lækre og nærende indisk dahl, som simrer i gryden.

Hvad har I ikke kunne leve uden? Hvad duede for jer og hvad virkede slet ikke? 

PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments