12 ting, du kan lave uden at forlade dit hjem (få listen her)

ting, du kan lave hjemmefra

Dag 5.. Eller er det egentlig dag 6? Jeg har mistet overblikket og kan ikke rigtig skelne mellem ugedagene længere. Det hele flyder sammen, og alligevel er det så langt fra virkeligheden, som vi kender den. Det nye “normal”, som vi herhjemme er ved at vænne os til.

Det går bedre. De første dage var kaos. Noget med hjemmeskole, en pige, der på ingen måder gad at tilpasse sig, min forretning og Rasmus, der var på arbejde. MEN nu kører det bedre.

Vi har sænket ambitionsniveauet og prøver bare at tage en dag ad gangen, og med de nye regler, som trådte i kraft i dag, tænkte jeg det var tid til en liste med 12 rare og geniale ting, du kan lave hjemmefra. Helt uden at forlade dit hjem. Hurra! Vi kan lige så godt gøre tiden god for os selv, så vi ikke ender med at gå helt ned med flaget.

ting, du kan lave hjemmefra

12 TING, DU KAN LAVE UDEN AT FORLADE DIT HJEM

1.. Biograferne har lukket for en stund, hvilket er super ærgerligt, når nu der er flere gode film, der bliver ramt på billetsalget. Gudskelov har flere biografer allerede tænkt udenfor boksen. Grand Teatret har nemlig lavet en Hjemmebio-tjeneste, hvor man kan leje de film, der netop har kørt i biografen, men som ikke er udkommet endnu. Du får altså biografoplevelsen hjem i egen stue til en god pris. Jeg kan i den grad anbefale Judy, som jeg var inde og se med min gudmor.

2.. Indret et hyggeligt, inspirerende og effektivt hjemmekontor. Selvom de fleste af os nok godt gad at se Netflix dagen lang, er virkeligheden bare en anden. Arbejdet og hverdagen fortsætter, omend i nye rammer. Find et hjørne, hvor du får lidt privatliv. Stil alt klar inden. Computer, notesbog, udstyr og hvad du ellers skal bruge, så du både sidder godt og holder motivationen oppe. Jeg bruger selv “Peaceful Piano” playlisten på Spotify, når jeg skal koncentrere mig. Se mit hjemmekontor her.

3. Når du endelig kan holde fri med god samvittighed, kan jeg anbefale verdens bedste, og nemmeste, cocktaildrink. Du kan selvfølgelig skalere ned, så den er tilpasset dig og dem du eventuelt bor med. Den kan sagtens holde sig på køl et par dage, så længe der ikke tilsættes isterninger. Jeg ved ikke med jer, men jeg har brug for et glas et eller andet hver eneste aften. Som en “vi klarede sgu endnu en dag” fejring.

ting, du kan lave hjemmefra

4. Du kan sørme også se teater fra stuen. Aldrig har vi været så kulturelle før, for nu vi har tiden til det. Det Kongelige Teater streamer nemlig udvalgte forestillinger helt gratis. Intet andet end genialt! Lige nu er det lidt sparsomt med indhold derinde, men de skulle løbende tilføje flere teatrestykker til listen.

5. Er det nu du skal lære at strikke? Jeg overvejer det i hvert fald selv. Dorte Bak, som jeg følger på Instagram, starter en online strikkeskole nu på lørdag. Se mere her. Jeg kan også anbefale Kimmie Munkholms meget brugervenlige videoer på YouTube.

6. Filmstriben er bibliotekernes filmtilbud, som giver adgang til 3 gratis film hver måned. Man skal vist bare logge ind med NemID. Der er et virkelig godt udvalg derinde. Se mere her.

En komplet liste med rare ting, du kan foretage dig derhjemme

7. Er det nu du skal give podcast et skud? Gåsehud podcast, som jeg laver med Nanna, har aldrig haft flere downloads end nu. Det er vildt skønt, at alle de interessetimer vi har lagt i det, nu kan komme folk til gode, som har brug for at tænke på noget andet. Hvis du er til spænding, mystik og lidt uhygge, så giv endelig GÅSEHUD et lyt i din podcast app på mobilen, Spotify, Podimo eller hvad du nu bruger. Skriv endelig til mig, hvad du synes. Der sker store forandringer undervejs, og hvis jeg skal anbefale dig at starte et sted, så start ved episode 4. Der sker nemlig noget ret uhyggeligt i netop det afsnit..

8. Puslespil er gaven til folk som mig, som ikke kan finde ud af at koble af. Det er en af de få ting, jeg kan fordybe mig i flere timer ad gangen. Jeg elsker det. Har du nogle liggende i skabet, du aldrig har fået i brug? Så er det nu. Du bliver helt garanteret afhængig.

9. Hjemmeyoga (der ligger flere gode træningsvideoer gratis her), Just Dance på YouTube og et hjemmetræningsprogram, der er mere aktuelt end nogensinde før.

ting, du kan lave hjemmefra

4 bøger, der ligger klar herhjemme. Vintage af Pia Storm, Knust af Anne Mette Kirk, Seriøst bedre hud af Anette Kristine Poulsen og Maria af Malou Aamund..

10. CPH:DOX er aflyst. Øv! Det gode er, at de har flyttet de mange dokumentarer online. Dokumentarfestivalen fortsætter digitalt den 18/3-29/3.

11. Ryd op i din kamerarulle. Det her er et punkt, jeg aldrig får krydset af listen, og nu har jeg snart 30.000 billeder på min mobil. Jeg har ambitioner om at skære det ned til 10.000 i alt. Nu du er igang, så tag også listen med nyhedsbreve med. Man bemærker pludselig hvor meget man er koblet på.

12. Bag verdens bedste snaskede kage. Seriøst, det er min ultimative favorit og så nem at lave. Sig lige til, hvis du prøver dig frem, og hvad du synes?

Er der noget særligt, du bruger tid på i disse coronadage? Måske ligger du inde med et godt tip, vi andre kan gøre brug af?

Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments