14 dage i Thailand og svar på alle jeres spørgsmål

14 dage i Thailand

Hjemme i vante rammer. Med lidt for meget jetlag og regnfulde dage. Men vi er hjemme, hvilket betyder vi overlevede flyturen fra Phuket til Danmark. Hold da op for en omgang. Vi flyver ikke langt med hende igen før hun rammer de tre år. Det har vi efterhånden lært.

Jeg fik samtidigt en håndfuld gode spørgsmål ovre på min Instagram, da jeg spurgte JER, hvad I godt gad at høre mere om fra Thailand. Jeg nåede aldrig at besvare dem alle mens vi var der, så nu har jeg samlet dem her.

Jeg ved mange overvejer længere rejser med små børn, så måske I kan blive klogere på lidt af det hele? Alt fra hvilke vacciner børnene havde og flyrejsen til hvor meget man skal pakke, vejret etc. En god blanding af vores erfaringer.

14 dage i Thailand

Hvordan er vejret i Thailand nu?

Vi rejste i regnsæsonen, fordi det både er billigere og mere overskyet, hvilket fungerer godt med en lille størrelse som Nola. Lige i år var det dog som om det ikke var tilfældet. Vi havde nemlig kun solrige dage med meget lidt regn. Temperaturen lå på omkring de 30 grader om dagen og 25 grader om natten. Det er fugtigt i Thailand, men med strand, vind og pool, var det ikke for meget på noget tidspunkt.

Hvad fik I tiden til at gå med på flyveturen? 

Vi delte os op. Sylvester passede sig selv med spil, film og sov, når det var nat, hvor Nola skulle underholdes. Vi gik rundt med hende, legede med klistermærker, gav hende snacks og prøvede at få hende til at sove. Vi havde taget den her geniale sag med. Det var dog alt andet end afslappende, men man affinder sig med det. Man kan jo ikke gøre så meget andet end at acceptere situationen.

14 dage i Thailand

14 dage i Thailand

Hvilke vacciner har I fået inden turen?

Begge vores børn har fulgt vaccineprogrammet (hvilket jeg ser som en selvfølge). Derudover købte vi os til Hepatitis A og B. Lidt sent desværre, så vi nåede kun første omgang hos lægen. Resten skal de have her nu. Det er ikke en nødvendighed med mindre man skal ud i junglen eller kommer på meget beskidte steder, men hellere en for meget end en for lidt. Både Rasmus og jeg har den også.

Inspiration til steder man bør besøge, hvis man tager til Phuket? Og anbefalinger til øer man bør besøge?

Nu var vi ikke super kulturelle denne gang, da vi bare gerne vil slappe af på resortet, men der findes et hav af daglige bådture fra Phuket til de omkringliggende øer. Jeg vil dog aldrig besøge Phi Phi øerne, da de er blevet totalt ødelagt af de mange turister. For nogle år tilbage besøgte vi Banana Island, som var under en time i båd fra Phuket. Her var der ikke mange turister, og vi brugte en halv dag der i alt.

Ellers kan jeg anbefale Big Buddha, de mange templer, Phuket Old Town, Kata Beach og ikke mindst de mange specielle hoteller, hvor man kan indtage sin frokost eller aftensmad. Der er bl.a. et hotel, der er bygget oppe i træerne, hvor man bor i små træhytter. Det er et besøg værd.

14 dage i Thailand

Hvor var I henne og hvor lang tid?

Vi var på Phuket og var afsted i 16 dage. Vi har aldrig været andre steder end Phuket, men jeg gad virkelig godt forbi Bangkok næste gang.

Er Phuket ucharmerende?

Nej, det synes jeg ikke. Der er selvfølgelig steder på øen, der taler mere til festglade mennesker, og dem holdte vi os fra. Eksempelvis er Patong meget udskældt, men om dagen kan det være ganske hyggeligt. Det er også i Patong, at Savoy ligger, som er en af vores yndlings restauranter på Phuket. Jeg tror alle steder har “ucharmerende” sider. Så må man bare søge væk fra dem og finde netop det man selv kan lide.

Derudover hjælper det også at rejse i regnsæsonen. Der var ikke ret mange turister på det tidspunkt. Jeg forestiller mig det er lidt mere hektisk fra november til marts.

14 dage i Thailand

Hvorfor var turen derned dårlig?

Det kan I læse om her.

Hvad kunne Nola/en baby spise på hotellet (skal dertil med en på 9 måneder)?

Hun kunne spise det meste. JW Marriott er en meget børnevenlig kæde af hoteller, og der er derfor tænkt på de små i alt. Der er masser af babyvenlige retter, såvel som til de større børn. Jeg vil dog anbefale at pakke mælk, bleer og snacks hjemmefra, da Thailand har andre standarder end os herhjemme.

Nola spiste og drak enormt meget frugt, ris, friskpresset juice, pasta, fisk og suppe. Bare for at nævne nogle af hendes favoritter.

Hvordan gik det med børnene (især Nola) i varmen?

Det gik overraskende godt. Vi mærkede intet til det. Vi var dog også obs på at holde hende i skyggen. Både i vandet og ved solsengene. Hun sov alle lure på værelset, da det gav hende den bedste søvn.

14 dage i Thailand

Hvad siger din ældste til at rejse? Gør han sig nogle sjove og interessante observationer?

Ja, for den. At rejse med en snart 7-årig, er det fedeste i verden. Han huskede for det første alt, glædede sig op til, værdsatte alle de små ting og havde det generelt bare sjovt. Det var først de sidste par dage, hvor han begyndte at snakke om sine venner og at han savnede skolen.

Han var også meget interesseret i kulturen og hvordan thailænderne lever kontra os. Han lærte at sige hej på Thai og vil meget gerne se templer og munke. Generelt er thailændere et fantastisk folkefærd. Altid venlige og interesserede i andre mennesker. Det synes han var dejligt.

Er stranden børnevenlig?

Både ja og nej. Stranden, vi boede ved, er lækker, bred og med nærmest ingen mennesker. Jeg vil dog passe på med at bade i havet i regnsæsonen, da der kan være store bølger og understrøm. I højsæsonen er det noget helt andet. Der er heller ingen solsenge eller parasoller på stranden, hvilket jeg personligt synes var rart. Det var mere et sted man gik tur eller så solnedgangen.

14 dage i Thailand

Hvad er det for et hotel I boede på og hvorfor valgte I det?

Vi boede på det her hotel, som jeg viste frem i min Phuket guide fra sidste år. Vi boede der fordi mine forældre er Marriott members og har købt en uge i deres kæde af hoteller, de må bruge hvert år. De blev forelsket i det her sted for over 10 år tilbage, og kommer der igen og igen. Nu har jeg selv været der to gange, og det er virkelig det bedste sted jeg har været.

Det er hyggeligt, pænt, stort og autentisk. Der er tænkt på alt og alle. Man mangler ingenting og serviceniveauet er højt. Jeg kan dyrke yoga om morgenen, tage Nola med i legeland, deltage i en masse aktiviteter for store og små, spise god mad og se solnedgangen direkte fra resortet. Et ekstra plus er de store lejligheder med køkken, vaskemaskine, tørretumbler og masser af plads.

Tips til Thailand med en på 1,5 år?

Tag det stille og roligt. Drop de mange øhop og slap af et sted, hvor man måske kan tage på dagsture fra? Vi lejede en bil nogle gange, men aldrig mere end nogle timer, så vi kunne komme tilbage til den faste base. Sidste år var vi mere ude, men i år var det især med fokus på afslapningsdelen.

Husk bleer, snacks, vådservietter, badebleer og Panodil hjemmefra. Jeg er så glad for vi havde til hele turen, så vi ikke skulle risikere eksem eller ting hun ikke kunne tåle. Husk også badetøj, der dækker det meste af kroppen, solhat, solcreme med faktor 50 (vi havde de her med) og måske også badesko, der beskytter de små fusser.

Jeg tror det var alle de spørgsmål jeg fik. Hvis jeg har glemt nogle eller der er noget I gerne vil vide, så spørg løs. Jeg føler mig efterhånden trænet i ferie med små børn, hehe. Det bliver helt utroligt nemt, når hun bliver ældre og ikke kræver en helt kuffert kun med ting til hende..
Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments