Hva Skal Vi Lave i Vinterferien? 10 GENIALE Idéer

By Klip Klap Build & Bounce

Hvad skal vi lave i vinterferien?

Dyb indånding. Pust ud.. Det fortalte jeg Sylvester, da han igår drog mod skolen. Han trænger nemlig til et pusterum, og heldigvis venter vinterferien lige om hjørnet. Som forældre er man dog altid lidt ambivalent med den slags ferier.

Man kan jo ikke tage fri i alle de skoleferier, der er på et år, men med Rasmus’ skiftende arbejdstider og min selvstændige biks + hjælp fra min gudmor, kan vi alligevel give ham fri de fleste dage.

Læs også:
Mit første besøg på Heartland Festival, som tog mig med storm

Men så kommer spørgsmålet. Hvad skal vi lave i vinterferien? Hvad sker der rundt omkring? Skal vi prøve noget nyt eller anderledes, hvor halvdelen af byen ikke også skal hen?

Derudover tænker jeg også det kunne være god inspiration for jer der IKKE har børn. Flere af aktiviteterne er nemlig for alle aldre. Om man har en uges ferie eller ej, så det er altid rart at finde på noget nyt at lave, når nu februar ellers kan være ret grå og mørk. Sååå.. Hvad skal vi lave i vinterferien?

Hvad skal vi lave i vinterferien?

Hvad skal vi lave i vinterferien? 10 rare og anderledes ting, du kan lave i den kommende vinterferie

1. Copenhagen Light Festival. Det her tip er især relateret til jer, der bor i eller omkring København. For tredje år i træk slår Copenhagen Light Festival dørene op til lysinstallationer over alt i byen. Der er faktisk 40 i alt, og de lyser den mørke tid op. Se bare her. Jeg bliver så glad, når jeg støder på det. Jeg har tænkt mig, at vi skal finde flere af dem. Måske ikke alle 40, men mange af dem er så specielle, at jeg nærmest føler vi skal på en gratis sightseeing rundt i byen. Et ekstra plus er den friske luft og motion man får oveni.

2. Vinterbadning.. Måske ikke så aktuelt for små børn, men af hvad jeg har læst mig frem til, kan Sylvester allerede om nogle år prøve det, hvis han har lyst. På den led er han nemlig ret sej og vikingagtig. Jeg vil SÅ gerne prøve det igen. Jeg gjorde det for nogle år tilbage en enkelt gang, og selvom det var koldt og en vild oplevelse, husker jeg tydeligt følelsen bagefter.

Min krop sitrede hele dagen, jeg var fyldt med energi og samtidigt udmattet på en måde, som man mærker efter en god træning. Derudover havde jeg den bedste nattesøvn nogensinde. Jeg vil anbefale man starter tidligere på året og vænner kroppen til det, og ellers er de danske temperaturer i år ret varme, så man vil sagtens kunne gøre det nu.

3. På torsdag starter LEGO World 2019, og jeg har en dreng, der har glædet sig siden sidste år. Vi er nemlig afsted hvert år uden undtagelse. Det finder sted i Bella Center fra torsdag den 13. februar til søndag den 16. februar, og det er et hit for både store og små. Der er ikke det man ikke kan lave derude. Bygge, lære, udforske, virtual reality og de vildeste LEGO kreationer man nogensinde har set. Jeg tænker det nærmest må være lidt meditativt bare at skabe noget. Skal I derud?

4. The Shrimp på hotel Skt. Annæ er et besøg værd. Enten til en lækker middag om aftenen uden børn, eller bare et kig ind om dagen med. De har den fineste atriumgård, som vi besøgte her (det minder nærmest om et mini Italien) og en kæmpe pejs, hvor man kan indtage sin varme kakao foran. Jeg synes virkelig det er en skjult perle, som jeg ikke forstår jeg ikke har opdaget lidt før.

Hvad kan man lave i vinterferien?

Gode, kreative og hyggelige idéer til aktiviteter, du kan lave i din vinterferie

5. Bare kør væk.. Nu har vi ikke bil, men noget af det jeg husker allerbedst fra da vi havde, var turene uden destination. Vi elskede bare at køre afsted. Nogle gange endte vi helt ude på landet og fandt små loppemarkeder og andre gange ved stranden eller skoven. Det er en frihed uden lige, som kan blive til det mest spændende eventyr. Især i en tid hvor næsten alt er planlagt for os. Hvis man ikke har en bil, kan en ladcykel, som vi drømmer om, altså også noget.

6. Glyptoteket er et mekka for voksne og børn. Jeg havde faktisk ingen forventninger første gang, men det er simpelthen så rart at træde ind i det, der ved første øjekast, ligner et sted sydpå. De overdådige trapper, de grønne oaser, udstillingerne, caféen med den gode mad og kaffe samt de store lyse rum med udsigt udover byen. Psst.. Der er gratis indgang hver tirsdag.

7. Hjemmebiograf med små slikposer, popcorn og dyner på gulvet. Det her er nok en af mine yndlings aktiviteter, når vi allesammen skal slappe af. Det er måske ikke så nytænkende, men alligevel utroligt rart. Vi kan godt glemme det i en travl hverdag, men når vi prioriterer det, hygger vi os så meget. Sylvester er tilmed i en alder, hvor han sagtens kan sluge flere film i streg. Det kan altså noget.

8. Det her tip kommer fra min kære mand, der arbejder for Hovedstadens Beredskab. På Brandmuseet på Vesterbro er der nemlig hele ugen ml. 10 og 14 optagelsesprøve som brandmand. Dvs børn i alle aldre kan tage prøven og blive brandmand. De skal klatre og prøve sjove udfordringer, før de til sidst kan få deres bevis og brandhjelm. Hvis man har børn, der er glade for netop brandbiler eller noget i den her dur, er det her genialt! Vi vil i hvert fald meget gerne afsted.

9. Der er også en genial og børnevenlig udstilling på Dansk Arkitektur Center i BLOX, som altså er et af Københavns bedste steder, når man har børn (og faktisk også uden børn – lækker café, museum og den fineste shop med unikke boligfund). Emnet i år er Kids’ City. Der er de bedste eksempler på arkitektur skabt til leg og fællesskab. Hver dag i hele vinterferien, og faktisk helt til maj, er der mulighed for at klatre, sanse og bevæge sig i en lille menneskeskabt indendørsby. Man skulle tro de havde ringet til Sylvester inden de lavede den her udstilling. Den er perfekt for ham. Ikke mindst fordi de også tilbyder Minecraft workshops.

10. Sidst men ikke mindst vil jeg gerne slå et slag for brætspil, kortspil og puslespil. Vi har efterhånden opbygget en god samling, og vi elsker alle at dykke ned i et spil. Jeg er især til puslespil, som jeg kan bruge timevis på, og ellers Stratego, MyretuenHvem er Hvem, Uno, Sorteper, Vildkat og Afrikas Stjerne.

Og så spørgsmålet til 500 kr. Har I alle vinterferie den kommende uge? Jeg har aldrig helt forstået hvorfor det kan være to forskellige uger? Tænk hvis det samme gjorde sig gældende for påske eller jul. Det dur jo ikke, hehe!

Og pssst.. Fik du mon nogensinde læst indlægget om 10 geniale ting, du kan lave på en kold regnvejrsdag? Det er jo ganske oplagt i de her dage..
Del indlægget
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments