Drømme, visualisering og behovet for ro

Broste Copenhagen velour sofa

Kender I det når man ser et billede på Instagram eller i et magasin, som man bliver inspireret af, og pludselig har man et nyopstået behov man ikke kendte til før?

Jeg er jo tilfreds med vores liv. Især herhjemme. Her er rart, roligt og simpelt. Jeg kan også godt lide farver, og det er jo naturligt at ville skifte ud i ny og næ, men hvornår når man i mål? Er man altid på vej til noget andet?

Jeg føler vi mennesker skifter ud som vejret ændrer sig. Så skal vi have marmor ind, så skal væggene males og pludselig skal vi have vilde farver ind i garderoben. Vi vil gerne skifte job løbende, prøve nye kostretninger af, træningsformer etc. Næste år er det noget andet. Inspiration er rart, men jeg skal også finde en base.

Nogle gange kan det være lidt skræmmende at føle sig så tilpas, for derefter at ville skifte ud 6 måneder efter. Jeg kan ikke helt forstå hvorfor jeg får det behov, men det kommer sig nok af alt det jeg ser derude, som pludselig ser meget rarere, pænere og hyggeligere ud end det vi allerede har.

Broste Copenhagen velour sofa

Derfor er jeg også så glad, når der kommer tendenser frem, der hylder minimalisme, oprydning og konceptet i at finde “lykken” i andet end de materialle goder, vi ejer. Det er jo bare ting.

Jeg er glad for vores lille 3-værelses lejlighed. Den har alt hvad vi har brug for og mere til. Der er intet bedre end følelsen at få ryddet ud. Jeg kan meget bedre være i mine egne omgivelser, når der er ro, og det er den overbevisning jeg skal holde fast i. Uanset hvad tendenserne siger og uanset hvad jeg lader mig påvirke af. Jeg elsker at drømme mig væk i andres hjem og talenter, men jeg er jo bare lige her, hvor alt er som det skal være.

Jeg vil hellere have få gode ting end mange impulskøb. Det gælder både min garderobe, hvor jeg stadigvæk kan lave fejlkøb, men også vores hjem, rejser og oplevelser. Omvendt finder jeg også glæde ved at skifte ud og købe noget nyt. Det er som to modsatrettede tankegange. Hvad vil jeg egentlig? Skifter jeg ud uden grund? Hvornår stoppede man med at eje ting til de blev slidt op?

Broste Copenhagen velour sofa

Jeg har netop set The Secret på Netflix (grunden til jeg har tid til det finder I her), og her tales der netop om tankemønster, visualisering og at manifestere sine ønsker. Det fik mig til at tænke. Hvad ønsker jeg mig egentlig? Jeg ønsker et hjem, der indbyder til hygge, ro og afslapning. Hvor børnene gerne må lege og spilde ting uden det gør noget.

Jeg ønsker en balanceret arbejdsdag med gode samarbejdspartnere og overskud i økonomien. Jeg ønsker et liv med muligheder, nye oplevelser og god energi. Jeg vil gerne tiltrække inspirerende bekendtskaber, mennesker med overskud og en positiv tilgang til alt. Jeg gider ikke dårlige dage (selvom de er der – det handler mere om hvordan jeg tackler dem), dårlige perioder eller have ondt af mig selv. Jeg vil og kan skabe det liv, jeg drømmer om.

Et mindre sidespring, men al den snak om hvad man vil og hvem man er, kan være forvirrende. I bund og grund handler det blot om at mærke efter. Hvad er et reelt ønske og behov og hvad er blot en impulsiv handling på baggrund af noget man har set?

Nola ligger (igen) siden af mig. Hun har det bedre end i går, og langsomt bevæger vi os hen imod en normal hverdag. Hele den her hjemmeperiode har været sund for mig. Jeg har haft tid til at tænke, vurdere og genfinde min positivitet. Jeg vil gerne de negative tanker og bekymringer til livs, da det i sidste ende gør mig mere glad.

Et godt eksempel er årsopgørelsen fra SKAT. Jeg skulle betale en del penge tilbage. Det kan man enten se på negativt og blive frustreret over eller man kan få det ud af verden og komme videre. Det var jo alligevel ikke mine penge, og ergo skal det ikke fylde.

Hvis jeg derimod fokuserer på alle de fremtidige samarbejder, der kommer min vej, og alt det indhold jeg glæder mig til at skabe, ser tingene helt anderledes ud. Jeg har jo i bund og grund tjent mere sidste år end forventet, og det er jo rigtig positivt. Det går godt og bliver kun bedre. Jeg skaber min egen fremtid, mærker efter og gør det jeg har lyst til. Det er stort for mig, der førhen ikke engang turde søge et job i frygt for at blive afvist.

Hvis I kom til bunds i mine tanker, så er I seje. Må jeres onsdag være fyldt med lige præcis det I drømmer om!

Skriv en kommentar