Nytårsforsæt, drømme og intentioner for 2020

Nytårsforsæt, drømme og intentioner 2020

Velkommen 2020 og et hej fra sygesengen.. Eller sygeseng er så meget sagt. Jeg ligger nemlig på ingen måder i min seng. Det var nemlig kun i mit gamle liv, inden børn, det var muligt. Nu er det mere noget med at overleve de normale hverdagspligter og arbejde, mens man er syg.

Gudskelov det hele faldt under vores  juleferie, så vi var to om alt herhjemme. I dag er Sylvester tilbage i skole, Nola i vuggestue og Rasmus og jeg på arbejde. Det er lidt en hård nyser allerede at starte i dag, men hvad pokker.. Så er vi da igang.

Som altid bliver jeg meget reflekterende, når et nyt år starter. Det kommer helt naturligt for mig. Jeg får lyst til at rydde ud i det gamle og sætte nogle gode intentioner for de kommende måneder. Jeg er med på nytårsforsæt har fået en negativ klang, men jeg synes stadigvæk der er noget skønt ved at gøre klar til et nyt år og måske endda få en ekstra god start? Det handler muligvis om jeg elsker at planlægge, men det føles rart og godt for mit indre at få sat ord på lidt af det jeg håber og tror på.

Jeg fandt også lige mine drømme og intentioner for de foregående år, og hvor er det egentligt fantastisk at se hvor langt man kan rykke sig på bare få år. Hvad jeg kun turde drømme om tidligere, er i dag en realitet. Andre drømme står stadig hen i det uvisse, men jeg elsker at kigge tilbage og reflektere lidt over hvordan vi som mennesker udvikler os på så mange måder.

Se mine drømme og håb for 2019 HER, 2018 HER og 2017 HER.

Nytårsforsæt, drømme og intentioner 2020

Og lad os så hoppe direkte til intentioner, drømme og ønsker (kald det hvad du vil) for 2020:

Helbred og “det indre” = Jeg er kommet langt siden jeg i tyverne fik konstateret rygsøjlegigt og på de dårlige dage ikke engang kunne gå. I dag mærker jeg sjældent til det. Løsningen for mig var, at lytte til min krop. Jeg tror nemlig ikke det var rygsøjlegigt, men en overbelastning efter alt for mange års styrketræning. Da jeg startede til yoga, og droppede alt andet, forsvandt det lige så stille. I dag løber jeg endda fast, og det kunne jeg på ingen måder for 7-8 år siden.

Den mentalitet vil jeg selvfølgelig gerne videreføre i 2020. Motionsdelen er jeg ret godt med på. Det er mere kosten, der gerne må være endnu mere grøn og plantebaseret. Jeg vil gerne nyde nye smagsnuancer og finde glæden i køkkenet igen. Jeg har i mange år ikke haft lyst til at lave mad. Det keder mig nemlig, men jeg tror på jeg bare skal finde min måde at gøre det på. Desserter, nemme hverdagsmåltider og snacks til børnenes madpakker. Forhåbentligt betyder det også der kommer gang i opskriftskategorien igen.

Det indre skal også have noget opmærksomhed. På det personlige plan betyder det, at jeg gerne skal prioritere min tid bedre. Især skellet mellem arbejdsliv og privatliv. Og så har jeg et mål om mere offlinetid i 2020. De sociale medier må simpelthen ikke få lov til at fylde, når nu vi har så smukt et liv lige foran næsen på os. Mere nærvær og mindre hold i nakken fra at kigge ned i en skærm.

Min butik og fremtidsudsigter = Min butik har rykket sig det seneste år. Faktisk ret meget. Jeg er glad for hvor jeg er og meget stolt af folk overhovedet gider følge med i mit liv. Nu står jeg dog overfor en opgave, der lyder på hvordan jeg så får skabt mere værdifuldt indhold overfor alle jer der følger med. Én ting er sikkert.. Jeg skal øge mængden af blogindlæg igen og genfinde inspirationen, da det er den, der startede det hele og gør mig glad. Forhåbentligt ender det med endnu flere kommentarer og engagement fra jer, og på den måde får vi inspireret hinanden.

Jeg har ikke ambitioner om at tjene et bestemt beløb. Jeg har været selvstændig i snart 4 år, og jeg har jo overlevet, og det i sig selv skal jeg være taknemmelig for. Penge er ikke lig med succes eller lykke. Til gengæld vil jeg gerne være mere taktisk med de samarbejder, jeg indgår i. Lige nu drømmer jeg om et bestemt ambassadørskab med et af de fineste og mest ærlige brands, jeg bruger, og hvis det bliver en realitet, er jeg faktisk ikke afhængig af noget andet resten af året, hvilket betyder jeg nøje kan udvælge lige præcis de helt rigtige for mig og jer.

Kærlighed og familieliv = 2019 har været hårdt for vores parforhold. Ingen tvivl. Nola har sovet dårligt, og når man er presset på søvn, glemmer man til tider hinanden. Vi har haft et par store kriser, som vi har fået arbejdet os igennem. Jeg føler lige nu vi er et sted, hvor vi er overbærende og prioriterer hinanden igen. Selvom søvnen stadigvæk er minimal.

Til april bliver Nola 2 år, og i mit hoved kommer det til at ændre en hel del. Forhåbentligt giver det mere ro på vores familieliv, når hun begynder at få et sprog og ikke længere gennemgår så store udviklinger hver måned. De to første år er bare hårde. Det var de også med Sylvester. Da han blev 3 år ændrede alt sig, men der er stadigvæk lidt tid endnu.

Jeg håber også vi får prioriteret familielivet endnu mere. Vi er allerede gode, men jeg drømmer om flere oplevelser i det danske land. Øhop, sommerferie ved vandet, dagsture og ikke mindst alenetid med begge børn. Måske bliver det også året, hvor vi prøver at få passet Nola med overnatning og får en enkelt nat sammen uden børn?

Nytårsforsæt, drømme og intentioner 2020

Udvikling og selvrealisering = Jeg vil gerne udvikle mig som menneske. Her tænker jeg også på at få ændret de dårlige vaner eller tendenser, jeg kunne have. Først og fremmest vil jeg gerne træne min pyt-knap mere. Vi ved aldrig om vi er her i morgen, så jeg kan lige så godt være ligeglad med de ting, som i bund og grund ikke er vigtige. Jeg vil også gerne blive bedre til at sige nej til ting, jeg ikke har lyst til eller som overskrider min grænse. Det kan være svært, men når man står ved sig selv og sine principper, føles det godt bagefter.

Jeg vil også gerne være noget for andre. Altså udover i min familie og vennekreds. Jeg overvejer lidt om jeg skulle blive frivillig. Gerne sammen med Sylvester, så vi begge lærer og forstår hvor godt vi har det. Det kunne være som besøgsven på et plejehjem, deltagelse i indsamlingsdage til landets velgørende organisationer, bedre vilkår for de hjemløse i Danmark eller i Mødrehjælpen? Er du frivillig eller kan du anbefale noget i København, som fortjener noget opmærksomhed?

Miljø og grønne løsninger = Klimasnakken har taget Danmark med storm, og hvor er det dejligt vi taler om det på daglig basis. Jeg kan stadigvæk ikke finde hoved eller hale i hvad der er sandt og hvad der er varm luft, men jeg forsøger at forstå og lære. I år var første år, hvor vi både sløjfede julegaver os voksne imellem og gemte alt indpakningspapiret fra gaverne til børnene, så vi kan genbruge det igen.

Det lyder måske ikke af meget, men for mig var det et tegn på hvor stor en ændring der er sket og hvor meget jeg selv bliver påvirket, når andre deler ud af deres klimavenlige tips, og det er vel en god ting? Jeg skriver personligt ikke så meget om det herinde, da jeg virkelig ikke føler mig god eller inspirerende på det punkt. Vi gør ting, ja, men jeg er meget bevidst om mig selv og jeg vil virkelig ikke fremstå hyklerisk, hvis jeg dagen efter har en reklame, der indbyder til forbrug eller køber en ny kjole.

Så jeg øver mig i stilhed, suger al viden til mig og forsøger at gøre det bedste jeg kan. Sylvester har heldigvis et helt andet udgangspunkt. Ham og hans venner samler tit skrald som en legeaktivitet, fordi de har lært det i skolen. Han fortæller mig hele tiden om hvor ked af det jorden er og pointerer højlydt hver gang han ser en fremmed kaste skrald. “DET må man ikke..“.  Hvis det er nogen trøst, så har nutidens børn en helt anden forståelse selvom det måske er for sent.

Et par af de materielle = Det virker måske en kende dobbeltmoralsk at gå fra at tale klima til at dele et par materielle ønsker, men jeg er jo kun et menneske. Jeg drømmer dog hverken om nyt tøj, smykker eller pynt. Nej, jeg drømmer om at gøre mig et godt møbelkøb i år. Gerne en smuk træstol eller maleri. J

eg kigger DBA igennem dagligt, og jeg synes faktisk det er sjovt at finde noget preloved til en god pris. Jeg drømmer også om rejser. Ikke nødvendigvis udenlands, men noget, der gør vi kommer væk fra vores lejlighed og hverdag. Ferien til Fanø er stadigvæk en af de bedste vi har haft, og det vidner om at lykken ikke altid findes i varme badeferier på den anden side af jorden.

Ro og stilhed = Mest af alt håber jeg på ro og til tider stilstand. Vi har det godt, vores børn er skønne, vi bor et dejligt sted og har gode relationer i vores liv. Det skal da nydes til fulde. Jeg synes de sidste par år har været så hæsblæsende, at jeg glæder mig til “bare” at være til stede det her år.

Det blev måske lidt en pærevælling af alt det, der rumsterer i mit hoved nu. Tak hvis du nåede så langt i teksten. Hvad mon DU drømmer om eller håber på i 2020? Arbejder du aktivt mod nogle mål? Eller er det hele åbent for dig?

Skriv en kommentar

 

4 kommentarer

  1. Rigtig fint indlæg – kan relatere til meget af det som mor til to ret små børn. Jeg har, som dig, et mål og et ønske om at bruge ‘pyt-knappen’ lidt mere – alt går så hurtigt og hverdagen er ofte presset – men vil forsøge at nyde den endnu mere end hidtil og ikke bruge så meget negativ energi på ligegyldige ting.
    PS. Jeg genbruger selv gavepapir til manges undren – men det giver så meget mening at gøre det 🙂

    1. Tak ? Jeg tror man kommer langt ved at bruge pyt-knappen. I sidste ende er det nok ikke alle de praktiske ting, vi ikke nåede vi husker. Tværtimod. Og skønt med gavepapir. Det eneste er, at jeg vil ønske jeg var startet tidligere ?

  2. Selvsagt for mig er det, at det største, der skal ske i 2020, er fødslen af min søn. Så jeg har egentlig ikke gjort mig de helt store tanker om, hvad jeg ellers håber på at opnå i løbet af året, jeg har bare sat mig for, at det vigtigste er, at jeg skal lære at være mor til 2 (under 2, aarh!). <3

    https://satinawandel.com

    1. Det forstår jeg godt. Det er jo også det største ❤️ Du skal nok klare det! Det ved jeg ❤️