Det er meget oppe i tiden at tale om nærvær, tilstedeværelse og at koble fra. Digitale detox, hvad end man er blogger eller bare bruger for meget tid online, er det nye sort, og folk hopper gladeligt med på tendensen. Mig selv inklusiv.
Jeg kan desværre bare mærke det ikke altid fungerer for mig i praksis. Altså jeg kan godt sige det højt til hele verden, at nu kobler jeg lige lidt af, men i realiteten er det ikke altid så simpelt.
I skrivende stund er vi i Thailand. Vores barselsferie på 14 dage, som vi har planlagt og glædet os til længe. Jeg har hele tiden lovet mig selv, og min familie, at det vil blive minimalt med skærmtid. Muligvis et par opslag undervejs, og det var det. Virkeligheden er bare en anden. Jeg har heldigvis planlagt de fleste af blogindlæggene før vi tog afsted, og alene dét har gjort, at der har været mange dage hvor computeren aldrig er åbnet op. Telefonen er derimod en anden ting. Her er der Instagram, kamera, podcast og redigeringsværktøjer. Jeg har også en helt mappe dedikeret nærværet og offlinetiden med meditationsapp’s, afstressende musik og andet i den duer. Lidt ironisk, nu jeg tænker over det.
Problemet er, at jeg ikke kan afgøre, hvornår det er hyggeligt tidsfordriv, som jeg nyder, og ren afhængighed. Jeg kan med hånden på hjertet sige, at det har været meget mindre end normalt, men jeg har trods alt stadigvæk været aktiv, og det føler jeg nærmest skyld over. Burde jeg ikke bare være i hele den her ferie uden aktivitet?
Jeg kan nemlig slet ikke lade være med at dele. Ud af vores ferie, søde videoer, gode tips og hvad jeg nu engang laver. Det kan i og for sige være ganske hyggeligt, men også lettere uhyggeligt, når man ikke kan tage til Thailand uden at dele ud undervejs eller? Jeg har jo lyst, så hvorfor modarbejder jeg så mig selv?
Måske ligger det bare så dybt i os i den digitale tidsalder, som vi befinder os i nu. At dele til højre og venstre. Om det så er med 30.000 mennesker eller de nærmeste venner og familie.
Jeg er derfor et sted, hvor jeg gerne vil have mere nærvær og offlinetid. Det er jo skønt. På den anden side nyder jeg mit job og online tilstedeværelse så meget, at det er svært at give afkald på. Om det så er i en længere periode eller et par uger. Jeg er jo også “afhængig” af yoga, og på den måde kan en vane eller noget man bruger meget tid på, jo også være andet end stress og dårlig energi.
I bund og grund er jeg nok egentlig okay nærværende, og jeg har masser af fritid til trods for familie, arbejde og praktiske pligter. Søger man det mon bare ekstra meget, fordi det lige nu er oppe i tiden? Mere vil have mere og lige nu er det et simpelt liv uden digitale forstyrrelser? Har jeg allerede en god balance, som jeg bør værdsætte frem for hele tiden at jage noget endnu bedre? Jeg kan sagtens ligge min telefon fra mig, hvis det er, og jeg kan sagtens have dage, hvor jeg ikke er aktiv nogle steder. MEN lige nu har jeg ikke lyst. Jeg nyder det. Jeg får reflekteret over min dag på en visuel måde, og jeg keder mig ALDRIG, da jeg har et fantastisk fællesskab i form af jer.
Lettere rodet, og jeg ved egentlig ikke helt hvad jeg vil. Måske er det problemet. De af jer, der har læst Nuets Kraft ved, at vi skal stoppe med hele tiden at planlægge, tænke og ønske os noget andet. Det stresser ofte mere end det gavner eller kommer til at handle om hvad man bør og hvad, der ikke gavner.. Jeg vil derimod bare gerne være og mærke efter lige nu. Om det så er med et par opslag undervejs eller ingenting overhovedet.
Hvad tænker I om hele den her nærværstendens, der huser for tiden? Er det et oprigtigt ønske eller mere et statement, som så meget andet? Er vi med til at skabe en identitet på baggrund af det folk søger mod lige nu? Er det blevet udskældt faktisk at være glad for de sociale medier? Tusinde spørgsmål, haha, men jeg synes det er interessant hvorfor vi agerer som vi gør og hvorfor vi allesammen pludselig har brug for at være offline.
PSST… Følg med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke samt min Facebook-side, som jeg opdaterer hver eneste dag. HUSK også at anmod om at blive en del af den private Facebook gruppe KUN for kvinder.